Keskinens mat

Kardemummakaka

Kategori: Godsaker

Jag ville testa denna kaka men upptäckte att det bara var jag som gillade toppingen och jag reagerade misstänkt mycket på sockret. Därför slängde vi toppingen och åt botten med blåbär och grädde. Verkligen gott och bättre mot mitt sötsug :)
 
Kvar blev alltså en kardemummakaka:
 
6 ägg
1½ dl grädde
100g smält smör
3-6 spsk sukrin
1½ dl kokosmjöl
3 msk fiberhusk
5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
½ tsk kardemumma

Vispa ägg och sukrin, häll i grädden och smöret. Blanda de torra ingredienserna och häll i dom. Låt smeten vila en liten stund och häll den sedan i en springform. 180 grader i 20 minuter.

Ska prova med kanel någon dag när vi har något att fira.

 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: