Keskinens mat

Kassler i ugn med ost- och vitkålsrösti

Kategori: Middagar

Jag började med röstismeten eftersom röstin behöver stekas så länge:
 
Cirka 400 g vitkål hackas i matberedare. Lägg upp i en skål och häll över kokande vatten. Låt stå i cirka 5 minuter. Häll bort vattnet. Blanda vitkålen med:
 
2-3 dl riven ost
2 hackade mozarellaostar (behövde göra slut på dom)
2 ägg
1-2 msk fiberhusk
(några klyftor pressad vitlök)
salt och peppar
 
Stek cirka 12 stk rösti i smör (i två omgångar i två stekpannor).
 
En stor kasslerbit skivas och skivorna fördelas i en ugnsform. En burk Creme bonjour med t ex tacosmak och nästan lika mycket philadelfiaost blandas med lite vispgrädde och klickas ut på skivorna. På med ett rejält lager med riven ost och in i ugnen en halvtimmes tid på 200 grader.
 
Gratängsåsen blev lite vattning men väldigt god, tyckte hela familjen. Kanske att lite redix hjälper...eller att köra kasslern lite utan ost på en stund i början för att torka ut den lite. Röstin var dock inte så populär hos barnen. Jag ska prova utan vitlök nästa gång för att se om det blir bättre. Ska även testa blomkålsrösti någon dag.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: