Keskinens mat

Pepparbiffar

Kategori: Favoriter

Jag har länge spanat in detta recept och nu blev det av:

600 g köttfärs
1 dl vispgrädde
2 äggulor
1 msk kalvfond
1 liten gul lök
1 tsk salt
1 tsk 4-pepparblandning (lika delar vitpeppar, svartpeppar, grönpeppar och rosépeppar mortlas)
1 msk smör till stekning

Sås:
½ msk 4-pepparblandning
1 msk smör
2½ dl vispgrädde
1 dl créme fraiche
½ st köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré

Blanda grädde och äggulor. Blanda färsen med gräddblandningen och fonden. Tillsätt finhackad lök, salt och peppar. Forma biffar av färsen och stek dem i smör 3-4 minuter på varje sida.

Lägg biffarna åt sidan och fräs pepparn i smör. Tillsätt grädde, créme fraiche, buljongtärning och tomatpuré. Låt såsen sjuda 3-5 minuter. Lägg tillbaka biffarna i stekpannan och låt eftersteka i 5 minuter.

Vi åt vitkålsris till. Supergott var det!

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: