Keskinens mat

LCHF works in mysterious ways...

Pannacotta med dansk julsmak

Kategori: Jul

Smakar lite som en lyxig risifrutti. 

5 dl grädde
1 vaniljstång
1 dl sukrin
3 gelatinblad
cirka 1 dl mandlar, skållade och groft hackade

Gelatinbladen läggs i kallt vatten en stund. Värm upp grädden i en kastrull. Skär upp vaniljstången, skrapa ut kornen och lägg korn och stång i kastrullen. Låt koka en stund. Ta bort kastrullen från värmen och ta upp vaniljstången. Blanda i sukrin.

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dom. Blanda dom i grädden. Häll upp i 4 glas, häll i mandlarna och ställ kallt i ett par timmar med plastfolie över.

150 g frysta bär, mest körsbär
1/2-1 dl sukrin melis
lite redix

Tina bären i en kastrull. Mixa. Tillsätt sukrin och redix och koka tills bärsåsen tjocknar. Låt svalna lite och häll ett lager i varje glas.

Ställ kallt ett tag till.

http://jeanettesviktresa.blogspot.se/2013/04/pannacotta-vaniljlakrits-lchf.html?m=1

Kommentarer


Kommentera inlägget här: