Keskinens mat

Nyårsmiddag 2012

Kategori: Godsaker

Förrätten glömde jag ta en bild på men den kan verkligen rekommenderas.

Sparris Balsamico
1 knippa grön sparris
0,5 dl pinjenötter
parmesanost
bacon, oklart hur mycket, men mycket är gott :)
2 msk balsamvinäger
1 msk vatten
salt
peppar
0,5 dl olja
1 st röd paprika

Tillagning:
Blanda samman balsamvinäger, vatten, 1 dl fint tärnad röd paprika, salt peppar och olja.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Lägg upp sparrisen på tallrikar eller på ett stort fat. Tillsätt dressing.
Strö över rostade stekt bacon, pinjenötter och hyvlad parmesanost.
Servera som förrätt med sprödvärmt bröd.

Jag bakade Adamsbröd till mig. Av Adamsbrödet gjorde jag varma mackor i smörgåsgrillen idag, nyårsdagen, såå gott.


Huvudrätten blev slow cooking Biff Bouguignon med gratinerad potatismos och gratinerad blomkålsmos. Hade 2 ägg, ½ dl grädde och en del smör i båda sorters mos. Det gick inte så bra att spritsa blomkålsmoset, inte lika fint men gott ändå.

 

Efterrätten var mycket god frozen cheesecake med citronsmak.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: