Keskinens mat

Chokladbiscotti

Kategori: Godsaker

Jag gör smulor av mina biscotti redan innan de bakats andra gången. Praktiskt att kunna ta lite smulor till grädde och bär t ex. Det är även väldigt gott som mandelbiscotti, alltså utan kakao. 

2 ägg
2 dl sukrin/sötströ
4 dl mandelmjöl
2 dl hackade mandlar
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver

Ägg och sukrin vispas pösigt. Övriga ingredienser blandas ihop och blandas sedan i. Forma en platt kaka på bakplåtspapper. 175 (150) grader i 30 min. Ta ut kakan och skär den i små bitar (smulor) med en vass kniv. Torka ut smulorna på bakplåtspappret i ugnen på 100 grader ½-1 timme. Låt svalna och förvara i en burk med tättslutande lock. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: