Keskinens mat

Favoritmaten

Kategori: Favoriter

Här kommer ett förslag på 2 veckors meny. Jag har valt maträtter som jag vet att vi har återkommit till antingen för att det är så enkelt att få till, smakar så gott eller i bästa fall både och.

Tonfiskbiffar: http://keskinensmat.blogg.se/2013/april/tundeller.html

Fisk: http://keskinensmat.blogg.se/2013/january/snabb-fiskratt.html

Fänkålssoppa: http://keskinensmat.blogg.se/2013/april/fankal-och-saffranssoppa-med-rakor-och-lax.html

Järpar: http://keskinensmat.blogg.se/2013/january/pepparjarpar.html

Mozzarellabiffar: http://keskinensmat.blogg.se/2012/march/mozarellabiffar.html

Köttfärslimpa: http://keskinensmat.blogg.se/2012/july/kottfarslimpa.html

Burgare i salladsblad: http://keskinensmat.blogg.se/2012/july/goda-hamburgare.html

Färsfyllda paprikor: http://keskinensmat.blogg.se/2012/august/farsfyllda-paprikor.html

Zucchinigratäng: http://keskinensmat.blogg.se/2013/march/zucchinigratang.html

Någon pizza: http://keskinensmat.blogg.se/category/pizza.html

Broccoli carbonara: http://keskinensmat.blogg.se/2012/august/broccoli-carbonara-igen.html

Rostbiff med coleslaw: http://keskinensmat.blogg.se/2013/march/rostbiff-med-goda-tillbehor.html

Kyckling: http://keskinensmat.blogg.se/2012/september/kycklingfile-med-fetaosttacke.html

Kassler: http://keskinensmat.blogg.se/2012/september/kassler-och-varm-sallad.html

Fyllda paprikor: http://keskinensmat.blogg.se/2012/august/farsfyllda-paprikor.html

Köttfärsomelett: http://keskinensmat.blogg.se/2012/february/kottfarsomelett-i-ugn.html

Det finns fler recept i min blogg och enorma mängder recept på nätet numera.

 

Frukost

Stekta ägg, stekta med ost och ev krydda

Bacon och ägg

Kokta ägg

Smoothie med turkisk yoghurt, grädde, vaniljpulver, ev mjölk, bär (avokado, lite banan)

Kesoplättar med bräckt skinka: http://keskinensmat.blogg.se/2012/march/kesoplattar.html

Plättar: http://keskinensmat.blogg.se/2012/september/lyxig-lordagsfrukost.html

Mandelplättar: http://keskinensmat.blogg.se/2012/april/mandelplattar.html

 

Hembakat bröd med mycket smör, ost, köttpålägg, gärna grönsaker. Våra favoritbröd:

http://keskinensmat.blogg.se/2013/march/frukostbrod.html

http://keskinensmat.blogg.se/2013/march/vilket-gott-brod.html

http://keskinensmat.blogg.se/2012/june/knackebrod.html

http://keskinensmat.blogg.se/2012/march/brod.html

 

Lunch

Vi lyckas ganska ofta att få till matlådor – för vi äter inte lika stora portioner nu när vi inte låter en massa kolhydrater göra oss hungriga.

När det inte finns mat över till lunch är det smidigt med ägg, stekta hemifrån med ost på, kokta med salt och majo (Kavlis ekologiska är bäst) eller omelett i mikro. Tonfiskröra (tonfisk, majonäs, salt och peppar) är också praktiskt att ha med, går bra att lägga på ägghalvor eller på lchf-bröd, gärna med smör och så mycket tonfisk som får plats på mackan. Finncrisp kan fungera också men det är lätt att man äter lite för mycket av det.

Mat på stan kan vara caesarsallad (utan krutonger) eller pizzariasallad: kebab, tonfisk, räkor… inget bröd men fet dressing, kanske två dressingar till och med. Bearnaise ska vara bäst egentligen. På många restauranger kan man be att få lite extra grönsaker och/eller sås i stället för kolhydratskällan.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: