Keskinens mat

LCHF works in mysterious ways...

Sparrispannacotta

Kategori: Middagar


400 g sparris
1 silverlök eller 2 schalottenlök
Smör
2-3 gelatinblad
4 dl grädde
Salt
Svartpeppar

Koka sparisen i 5 minuter. Hacka och stek löken i smör i en kastrull. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Skär av topparna på sparisen och lägg åt sidan. Skär resten i mindre bitar och stek med löken en stund. Häll över grädde, salt och peppar. Låt allt koka upp, stäng av, mixa med stavmixer och sedan svalna lite. Blanda i gelatinbladen och sparistopparna som hackats i lite mindre bitar. Häll upp i flera små eller 2 större skålar/formar. 

Ställ i kylskåpet i minst 4 timmar. Supergott tillbehör till grillmat t ex. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här: