Jag upptäckte idag när jag skulle göra den smakrika morotssoppan från februari, att jag missat någon krydda när jag skrev upp ingredienserna. Jag har för mig att jag gjorde den enligt det bristfälliga receptet för ett tag sedan...det var gott men inte alls som första gången. Nu förstår jag varför. Så rättar jag till det och skriver upp hur jag gjorde idag när jag gjorde en dubbelstor portion:
Vitlöken fräser i smöret. Skivade morötter i. Fräser ett tag. På med vinet, puttra en lite stund. I med det första gäng kryddor och sedan buljongen. Koka 20-25 minuter till morötterna är mjuka nog för att köras med stavmixern. I med resten och koka upp.
Påsklunchen hos oss bestod av tonfiskröra, kokta ägg, rökt lax med en kall sås gjord av cremefraiche, majonäs, dill och röd stenbitsrom.
Bjöd i går gäster på kyckling/bacongrytan som jag beskrev i februari. Grönsallad med olivolja och broccolimos till. Ris till dom som ville ha det. Alla tyckte det var gott :)
Idag blev det stekt wienerkorv med sallad, olivolja, fetaost och salladskrydda för de vuxna. Korv, tomat och en rest smörstekt ris med lite ägg blandat i vid stekningen. Lillkillen ville absolut fota:
Det blev 16 pannbiffar av blandfärs och därtill stuvad vitkål i kväll. Jag strimlade vitkålen med osthyveln, stekte den, kryddade med salt och vitlökspeppar och hällde på lite grädde. Sen fick det stå och puttra en stund innan servering. Maten räckte även till två rejäla matlådor.