Keskinens mat

Kycklingsallad

Kategori: Middagar

Det blev en sallad av resterna av de grillade kycklingfiléerna. Salladsmix tomat paprika bacon och dressing gjord på creme fraîche och Caesarsalladpulver.

Whiskymarinerad kyckling med broccolisallad

Kategori: Middagar

Marinad:
4 msk olja
2 msk whisky
2 msk soja
2 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek

Tina broccolin i kokande vatten. Låt buketterna svalna och torka. Blanda med cremefraiche, majonäs, salt, peppar, gurkmeja och dijonsenap.

 

Grillkorv, ostflarn och varm morotssallad

Kategori: Middagar

Grillad kryddig korv

Senap Provencale

Morot strimlad och stekt i smör med torkad vitlök och timjan. Lite salt.

Ostflarn: 3 ägg, 3 msk majonäs, 3 dl riven ost. Klickas ut på bakplåtspapper. 225 grader, 10 minuter.

Spenatsoppa

Kategori: Soppor

Enkel lunch för en person idag:
3 vitlöksklyftor
Lite rapsolja
200-250 g fryst spenat
1 tsk ekologisk buljongpulver
Basilika
Peppar
Salt
2-3 dl grädde/creme fraiche
Lite riven parmesan överst vid servering