Yakisoba betyder stekta nudlar men jag utelämnar ju nudlarna :) Yakisoba sås är inte lowcarb precis men med rejält med olja i rätten går det nog bra ändå:
500 g blandfärs 2 små zuchinnis en låda champinjoner 2 stora morötter 1 stor paprika 6 små vitlöksklyftor 2 msk yakisobasås 3 msk japansk soja 3 tsk sambal oelek 4 krm koriander lite salt lite worshestersås
Jag gjorde två plåtar med pizza i kväll. Smeten till bottnarna gjorde jag på:
1 stort blomkålhuvud
4 ägg
200 g riven ost
4 tsk fiberhusk
Ev salt, pepper och oregano
Jag hackade blomkålen fint i matberedaren, blandade i det övriga. Smetade ut smeten med fingrarna och bakade varje plåt 15-20 minuter. Sedan på med tomatsås, fyllning och ost och in i ugnen i 20-25 minuter.
Blanda de blöta och de torra ingredienserna var för sig, sedan ihop. Forma 12 frallor med en hand och en sked och lägg på bakplåtspapper. Cirka 20 minuter, 175 grader.
De var helt ok, men jag ska testa utan sesamfrön nästa gång för jag tycker att de smakade lite för mycket sesam. Kanske att lite brödkrydda skulle vara gott.
Vi hittade både gula kantareller och trattkantareller förra helgen, men de gula är ju finast:
Jag gjorde två stora biffar av en färsblandning på nötfärs, grädde, ägg, fiberhusk och kryddor. Trattkantarellerna stekte jag med sharlottenlök, körsbärstomater, salt, pappar och lite grädde. Då såg tallrikarna ut såhär:
Det blev lite trattisar över. De fick bli stuvade och serverades dagen efter på ostomeletter.