Keskinens mat

Mandelgröt

Kategori: Favoriter

...eller falsk mannagrynsgröt
 



Det här var oväntat gott. Gröt är inget jag saknat men detta längtar jag redan efter att äta igen. Jordgubbssåsen är bara frysta jordgubbar som tinats i kastrull. Gröten är väldigt god med kanel och grädde också.
 
30 g smör
1 1/2 dl grädde
3-4 msk mandelmjöl
1 msk pofiber
1/2 tsk fiberhusk
ev lite salt
 
Lägg allt i en kastrull, värm upp, vispa och koka tills konsistensen känns bra. 
 
Gröten blir lite mera mättande blir det om man blandar i ett ägg med de övriga ingredienserna.
 
Från klemkeckaemma

Plättar

Kategori: Middagar

Enighet råder härhemma: dessa plättar är godast! Jag äter dom helst med smält ost och blåbär. Här till 2 personer:

2 ägg
2 dl grädde
1 msk fiberhusk
30 g smält smör

Vispa ihop ägg, grädde och fiberhusk. Låt stå ett par minuter. Blanda i smöret och stek plättarna i smör på medel värme. 

Tigerkaka

Kategori: Godsaker



4 ägg
75 g sukrin (gold)
125 g smör
100 g färskost
1 dl grädde
100 g mandelmjöl
40 g kokosfibrer
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
2 msk kakao

Vispa ihop ägg och sukrin så det blir lite luftigt. Blanda i smält smör samt färskost och grädde. Blanda ihop de torra ingredienserna utom kakaon och häll i. Dela upp smeten i två delar och blanda kakaon i den ena. Lägg hälften av den ljusa smeten i en smord form och sedan den mörka smeten. Överst det sista av den ljusa. 35 min i ugnen på 175 grader.