Efter en längre diskussion med sonen i mataffären gick han med på att testa en hemmarörd yoghurt om han fick köpa en lätt-sockrad proteinmjölkshake utan modifierad majsstärkelse!!! Yoghurten fick klart godkänt men shaken föll honom inte i smaken förän den hade piffats upp med 10 droppar stevia.
Jag tinade 6 jordgubbar i en skål och delade dom i mindre bitar. Blandade med 100 g turkisk yoghurt, lite fil, 2-3 droppar stevia och 1 droppe vaniljessens.
Skön känsla av att inte längre vara en elak mamma som aaaaldrig (föreställ dig sonens klagande röst) köper jordgubbsyoghurt :)
Blanda och dela i 2 bitar. Tryck och kavla ut mellan 2 bakplåtspapper. In i ugnen 20 min 175 grader. På med tomatsås, ost, skinka, tonfisk och svarta oliver. Cirka 15 till i ugnen.
Vispa äggen en bra stund med elvisp och vispa sedan i övriga ingredienser. Låt stå i 10 min. Fördela på två plåtar med oljade bakplåtspapper. Lägg ett oljat bakplåtspapper över och kavla ut till någorlunda jämn fördelning. Ta bort pappret och jämna ut lite med blöta fingrar om det behövs. Cirka 10 mitt i
ugnen på 150 grader. När pastaplattan svalnat lite kan den rullas från kortändan och skäras tunnt.
Sedan kan pastan blandas ner i carbonarasåsen som uppvärmts lite innan.
4 ägg
2 1/2 grädde
100 g riven parmesan
salt och peppar
Blanda även i 2 pkt stekt bacon.
Fortsätt värma upp lite till men ta av värmen en bra stund innan såsen torkar ut. Servera med svartpeppar, riven parmesan och någon sorts grönsaker.
Tina brysselkålen så den går att skära och dela alla i halvor. Stek i mycket smör, salta och peppra. Fördela grädde och ädelost i stekpannan när kålen fått lite stekyta. Låt puttra en stund innan servering.
Skär bort skjälkarna på grönkålen och skölj. Sprid ut i en non-stick ugnsform. Häll över olja och salta (1/2 tsk havssalt till en stor, full form) In i ugnen på 1 timme på 100 grader, rör om ett par gånger. Krispigt, nyttigt och inga brända bitar.
Förkoka blomkålen tills den börjar bli mjuk. Stek bacon och lök, häll grädden över och låt färskosten smälta däri. Lägg blomkålen i ett ugnsfast fat och smula fetaosten över. Häll över baconröran, toppa med riven ost och ställ i ugnen cirka 20 min på 225 grader.