Keskinens mat

LCHF works in mysterious ways...

Chokladpannacotta

Kategori: Godsaker


Lägg 2 gelatinblad i kallt vatten. Värm 3 dl vispgrädde, 6 steviadroppar och 1 krm vaniljpulver eller 1 vaniljstång (urgröpt) till kokpunkten i en kastrull och låt koka ett par minuter. 75 g choklad (70%) läggs i. Rör om tills den har smält. Lägg i gelatinbladen och rör om tills även de har smält. Häll i 4-6 små glas eller skålar och ställ i kylskåpet med plastfolie över i ett par timmar. Servera med vispad grädde. 


Från: http://56kilo.se/chokladpannacotta/

Varm ingefärsdryck

Kategori: Drycker

1 bit ingefära
1 ekologisk citron
2 dl kokande vatten

Skala ingefärabiten och skär den i mindre bitar. Mixa med t ex stavmixer med vatten, riven skal och saft från citronen. Låt stå ett tag och ställ i kylskåpet tills det blir kallt. Sila och förvara i kylskåp upp till en vecka. Blanda lite av saften med kokande vatten och drick för att förebygga eller lindra förkylning. Starkt och gott!

Från: http://www.madbanditten.dk/2015/09/07/varm-ingefaerdrik-til-kamp-mod-snot-og-snue/

Stekta jordnötsbröd

Kategori: Bröd

4 ägg
3 msk crunchy jordnötssmör
1 msk pofiber
2 tsk kokosfibrer
1 tsk fiberhusk
20 droppar stevia eller 1 msk sukrin gold
 
Vispa ihop ägg och jordnötssmör (säkert enklast om allt är rumsvarmt] och rör sedan i de övriga ingredienserna. Stek som små plättar i smör. De smakade ok men godast var de att äta kylskåpskalla som bröd med smör och ost. Perfekt för mat på resa eller picknick.

Köttbullar i brunsås

Kategori: Gästbloggare


500-600 g blandfärs
½ lök
1/2-1 dl grädde
1 ägg
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 krm vitpeppar
Ev lite kryddpeppar
Ev 1-2 msk pofiber
 
Sås:
3-4 dl grädde
1 köttbuljongtärning eller 1 msk fond
1/2 tsk svartpeppar
1 krm vitpeppar 
1 msk sojasås
Ev Redix 
 
Hacka och stek löken i smör. Mixa snabbt lök, ägg och grädde med stavmixer innan det blandas med köttet och kryddorna. Blanda inte för länge. Rulla köttbullar och stek i smör. Ta bort köttbullarna när de är genomstekta, gör såsen i stekpannan och lägg tillbaka köttbullarna. Servera med broccoligratäng.