300 g svarta vinbär kokas med någon msk vatten och 1/2 msk vaniljpulver i ett par minuter. Blanda sedan med 3 msk sötningsmedel (jag använda sötströ)
och 1/2 msk chiafrön när det har svalnat.
Jag tror inte hållbarhetstiden är lång när det inte finns socker i så det är nog bra att äta upp det snabbt och längta till nästa säsong.
Supergott på chiaknäcke med smör och vit castello.

Jag gör smulor av mina biscotti redan innan de bakats andra gången. Praktiskt att kunna ta lite smulor till grädde och bär t ex. Det är även väldigt gott som mandelbiscotti, alltså utan kakao.
2 ägg
2 dl sukrin/sötströ
4 dl mandelmjöl
2 dl hackade mandlar
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
Ägg och sukrin vispas pösigt. Övriga ingredienser blandas ihop och blandas sedan i. Forma en platt kaka på bakplåtspapper. 175 (150) grader i 30 min. Ta ut kakan och skär den i små bitar (smulor) med en vass kniv. Torka ut smulorna på bakplåtspappret i ugnen på 100 grader ½-1 timme. Låt svalna och förvara i en burk med tättslutande lock.

1-2 tsk chipotlepasta
1-2 tsk spiskummin
1-2 tsk salt
1 dl crème fraîche
1/2-1 dl majonnäs
1/2 strimlad färsk vitkål

Snabb och enkel matlådemat.
Skiva cirka 1 kg kassler och lägg i ett stort ugnsfat, gärna med ost mellan skivorna. 2-3 tärnade paprikor och 3-4 pressade vitlöksklyftor stekts lätt och läggs ovanpå. 5 dl vispgrädde vispas med 1 tsk sambal oelek och 1 msk curry och fördelas över. Sist ett lager med riven ost. In i ugnen 20-30 min på minst 200 grader.
Vi åt kokt broccoli (1 kg passade ganska bra i mängd) med smör och salt till.

Firar -15 kg idag med ägg- och avokadoröra till frukost. En stor kopp te med kokosolja till. Röran gjorde jag av 2 ägg, 1 avokado, majonnäs och lite salt.
