Årets första grillmiddag: tandoorikryddad kycklingfilé, vitlöksbröd, varm currysås och en kall limesås.
Currysås
2 msk smör
2 tsk curry
1 tsk lökpulver
1 hönsbuljongtärning
2-3 dl grädde
Salt och peppar
Fräs curryn i smöret en stund. Ha i resten och låt koka en stund. Rör om ofta.
Vitlöksbröd
2 1/2 dl riven ost
2 msk färskost
1 ägg
1 1/4 dl mandelmjöl
1/2-1 msk vitlökspulver
1/4 tsk salt
Smör
Ev topping:
Parmesanost
Vitlök
Persilja
Lägg den rivna osten och färskosten i en glasskål och smält i mikron i ungefär en minut. Blanda osten, blanda i ägget och sedan mandelmjöl och kryddor.
Lägg degen på bakplåtspapper eller i en non-stick ugnsform, platta till och toppa med smörklickar och valfri topping.
Har justerat ett recept som jag använt länge. Bättre smak och mindre problem med att bitarna går sönder. Jag gör alltid 2 portioner när jag ändå håller på och torkar ut alla bitar som inte blivit riktigt torra efteråt. I första hand på eftervärmen men om det inte räcker blir det en stund på ungefär 100 grader.
Värm upp ugnen till 150 grader. Blanda de torra ingredienserna. Blanda i vattnet och låt stå ett par minuter medan du penslar ett bakplåtspapper med olja. Sprid ut smeten på hela plåten med en slev/slikkepott, lite tunnare i mitten än i kanterna.
Grädda i ugnen i 45-50 minuter. Efter drygt halva tiden skär ut i 12-16 biter. Om några bitar fortfarande är fuktiga, ofta är det mittbitarna, vänd på dom och låt dom torka ut i ugnen på eftervärmen ev även en stund på 100 grader.