Sonen önskade kebab till middag och till det åt vi vuxna ägg-wrap, grönsaker och kebabsås.
1 1/2 dl gräddfil
1 msk majonäs
1 1/2 msk chilisås
1 tsk italiensk salladskrydda
1/2 tsk sambal oelek
vitlökspulver, salt, vitpeppar
Wrapsen gjorde jag av 2 ägg, 1/2 dl grädde, 2 tsk chiafrön, 1 tsk fiberhusk, salt, paprika, chilipulver, gurkmeja och lökpulver. Låt äggsmeten stå en stund innan den steks på medel värme i en stekpanna.
Av de 6 äggvitorna (kan säkert ersättas med 4 hela ägg) som blev över när jag gjorde beanaise igår gjorde jag en riktigt god omelett att dela på.
Stekte först 6 skivor skinka lätt. Blandade några matskedar sås med äggvitorna och hällde i stekpannan. La några skivor smakrik ost på ena sidan och några klickar sås. Vek över andra sidan efter en stund och vände omeletten en gång.
Rostade också lite frukostbröd och körsbärstomater i stekpannan.
Bra ersättare för pommesfrites och en bearnaisesås som man tydligen inte ska kunna misslyckas med.
Kålrot:
Beräkna cirka 1/2 kålrot per person. Skala och skär kålroten i stavar, cirka 1/2 cm tjocka. Koka stavarna i saltat vatten i 8-10 minuter innan vattnet hälls av. Låt torka lite i ett durkslag och lägg sedan i en långpanna (nonstick) tillsammans med rejält med kokosolja. Tillaga 25-30 i ugnen på 225. Rör om ibland och salta före servering.
Bearnaise:
Smält 300 g smör i en kastrull, värm tills det kokar. Mixa 6 äggulor, lite finhackad eller riven lök (cirka 1/4 gul lök eller 1 schalottenlök), 1 msk beanaiseessens eller vitvinsvinäger, 2 msk torkad dragon, salt (cirka 2 krm)och vitpeppar (cirka 1 krm). Ev lite persilja. Kör mixern medan det kokande smöret hälls i en tunn stråle. Servera i en uppvärmd såskanna.