Vispade och stekte 4 små pannkakor i ekologisk kokosolja.
Pofibern använde jag mest bara för att jag köpt den för länge sen och måste testa. Det går säkert bra utan den också. Jag fick hälla i lite extra grädde på slutet.
Jag hade lite vispad grädde med vaniljpulver över från igår, mycket gott till, några blåbär hade nog varit gott också.
Ostflarn fungerar jättebra som bröd: 3 ägg, 3dl ost och 3 matskedar majonäs. Ska testa lite fiberhusk i smeten nästa gång. Drygt 10 min i ugnen 200 grader.
Biscotti betyder bakad 2 gånger. Jag hittade detta recept inför midsommarhelgen och gjorde en dubbel sats direkt: http://lchfexperiment.wordpress.com/2010/05/23/biscotti/
2 ägg
2 dl sukrin
4 dl mandelmjöl
2 dl hackade mandlar
2 tsk bakpulver
vaniljpulver
Ägg och sukrin vispas pösigt först. Övriga ingredienser blandas och blandas i. Forma två limpor på bakplåtspapper. 175 (150) grader i 30 min. Ta ut och skär i ½-1 cm tjocka skivor. Torka ut skivorna i ugnen på 125 grader. Låt svalna och förvara i tättslutande burk.
Hur gott som helst att sedan skära med en vass kniv (smula) och strö på bär och vispad grädde. Hjälpte mig att kunna avstå från midsommartårtan :) I dag testade vi även att "fejka" äppelpaj: mikrade 1/4 äpple i bitar tillsammans med kanel en liten stund. På med en smulad biscotti och vispad grädde. Mmmmmmm.
Jättegott knäckebröd, det ska jag göra snart igen!
2 dl linfrö
2.5 dl blandade frön: solrosfrö, pumpakärnor, sesamfrö och ev lite mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2.5 dl vatten
1 tsk salt
Blanda allt och låt svälla nån minut. Bre ut på en plåt med papper och skär rutor. 160 grader i ungefär 60 min. Håll koll så det inte bränns på slutet och känn efter när det är hårt. Bryt i bitar när det svalnat.