På våffeldagen i går testade vi en ny variant som alla tyckte var helt ok och bättre än tidigare testade lchf-våfflor.
1 dl pofiber
1 dl mandelmjöl
4 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 tsk sukrin
4 ägg
2 dl grädde
2 dl kolsyrat vatten
2-3 msk smält smör
Torrt och blött blandas var för sig och sedan ihop. Grädda 6-8 våfflor. Lägg våfflorna på gallret i en varm ugn en stund för att göra dom lite frasiga. Eller rosta dom lite på en typisk dansk platt brödrost om du har en sån.
Servera med vispgrädde och hemlagad sockerfri sylt. Gärna för ett hungrigt barn 😄
När resten av familjen åt stekt kycklingfilé med grillkrydda, sriratcha-sås och grönsaker gjorde jag denna snabba rätt till mig själv.
1-2 kycklingfiléer
1 lök
1 paprika
25-50 g ingefära
Malen chilipeppar
Spiskummin
Champinjoner
Fryst bladspenat
Cremefraiche
Salt
Peppar
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och börja steka bitarna. Hacka lök och ingefära och stek med kycklingbitarna. Lägg i kryddorna och champinjonerna och stek lite till. Sist i med cremefraiche, paprika och spenat och låt koka in lite.
Blanda osten med de torra ingredienserna först. Sedan i med äggen. Blanda väl och låt stå i 10 min. Klicka ut 7-8 frallor på bakplåtspapper och baka på 200 grader i cirka 20 min.
Tina och koka jordgubbarna och blanda i sukrin, stevia och vanilj. Låt koka en stund tills jordgubbarna blir lagom mjuka. Låt svalna lite och blanda i gelatinpulvret.
Tårtbotten:
1 1/2 dl mandelmjöl
3/4 dl kokosfibrer/kokosnötsmjöl
1/2 dl sukrinmelis
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
3 ägg
1 dl grädde
3/4 dl cremefraiche
Blanda allt torrt. Vispa äggen pösiga. I med vispgrädde och cremefraiche, vispa lite och blanda sedan i de torra ingredienserna. Baka på 200 grader i cirka 20 min i en smord form med löstagbar kant, botten klädd med bakplåtspapper.
Dela tårtbottnen i två lager när den svalnat och lägg sylten mellan lagren. Pynta tårtan med en massa vispad grädde.