Keskinens mat

Bästa knäckebrödet hittills

Kategori: Bröd

Har justerat ett recept som jag använt länge. Bättre smak och mindre problem med att bitarna går sönder. Jag gör alltid 2 portioner när jag ändå håller på och torkar ut alla bitar som inte blivit riktigt torra efteråt. I första hand på eftervärmen men om det inte räcker blir det en stund på ungefär 100 grader.
 
Värm upp ugnen till 150 grader. Blanda de torra ingredienserna. Blanda i vattnet och låt stå ett par minuter medan du penslar ett bakplåtspapper med olja. Sprid ut smeten på hela plåten med en slev/slikkepott, lite tunnare i mitten än i kanterna.
 
Grädda i ugnen i 45-50 minuter. Efter drygt halva tiden skär ut i 12-16 biter. Om några bitar fortfarande är fuktiga, ofta är det mittbitarna, vänd på dom och låt dom torka ut i ugnen på eftervärmen ev även en stund på 100 grader.
 
1/2 dl chiafrön
1 1/2 sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 1/2 dl pumpakärnor
1 1/2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
4 dl vatten
Olja för pensling av bakplåtspappret
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: