Keskinens mat

Köttfärsomelett i ugn

Kategori: Favoriter

Mannen i huset tillagade lchf-mat för första gången i kväll. Jättegott tyckte även barnen. Lök ersattes med lökpulver http://www.tasteline.com/Recept/Kottfarsomelett_i_langpanna

Fyllning
400 g köttfärs
salt och peppar
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
3 msk vatten
1,5 msk tomatpuré
timjan

Botten
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör
1 tsk oregano

Täcke
2 dl riven ost
1 dl grädde
½ dl creme fraiche

10 st körsbärstomater

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.

3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform.
Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.

4. Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coctailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.