Keskinens mat

Köttfärslimpa med ugnsstekt blomkål

Kategori: Favoriter

Gjorde idag väldigt goda köttfärslimpor utifrån detta recept:

http://www.kokaihop.se/recept/lchf-kottfarslimpa?utm_source=newsletter-daily&utm_medium=email&utm_campaign=mail-recipeSuggestionsOfTheDay

1000 g köttfärs
1 stor lök
5 msk krossade linfrön
2 ägg
2 tsk basilika
salt och peppar
1 dl grädde
200 g fetaost

I receptet stod det att 100 g smält smör skulle hällas över men det blev väldigt mycket spad. Jag tror att jag bara tar och lägger på ett par små klickar smör nästa gång.

Hackade löken fint och brynte den. Blandade ingredienserna, grädde och smulat fetaost sist. Formade 2 limpor, in i ugnen på 175 grader, 45 minuter. Några gånger hällde jag spad över limporna. Sedan tillsammans med blomkål (se nedan) cirka 20 min, 200 grader.

Sås:
500 g krossade tomater
3-4 dl grädde
2-3 msk kalvfond
cirka en msk soya
lite tomatpuré
lite spad
 
Blandade ingredienserna och lät allt koka ihop under cirka 30 min.

Jag ugnsstekte ett blomkålshuvud, delat i bitar, i ugnen 200 grader, de sista 20 minuterna. Jag ringlade över olja och saltade med flingsalt (chipoltle). Hällde även lite spad från limporna på kålen. Nästa gång kanske jag provar att använda bara spad och lite flingsalt på blomkålen.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: