Västerbottenpaj
Kategori: Favoriter
Detta var poppis hos både vuxna och barn.
Pajskal:
1/2 dl skalade sesamfrön
3 dl mandelmjöl
Pajskal:
1/2 dl skalade sesamfrön
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g smör
1 ägg
Mixa sesamfröna, blanda först det torra, sedan allt. Tryck ut i form, låt stå minst 30 minuter i kylskåpet. Grädda skalet i 7 min 200 grader. Sedan med fyllning på 175. 25-35 minuter.
Mixa sesamfröna, blanda först det torra, sedan allt. Tryck ut i form, låt stå minst 30 minuter i kylskåpet. Grädda skalet i 7 min 200 grader. Sedan med fyllning på 175. 25-35 minuter.
Fyllning:
200 g riven västerbottenost
4 ägg
2 dl creme fraiche
Salt, vitpeppar
Pajdegen är från: http://alltomlchf.blogspot.se/2012/01/medelhavspaj-lchf.html
Jag ska prova att ta lite pofiber i stället för sesamfrön nästa gång. En sån pajdeg skulle kanske fungera även för bärpaj.