Keskinens mat

Spökkyckling

Kategori: Favoriter

 
 
Spökkycklingen börjar bli en Halloweentradition hemma hos oss. Serverades i år med myrägg (orangefärgade risoni), mosad hjärna (blomkålsris färgat i rosa/lila ton) och mögelbröd (kalljästa bröd med havregryn och lagom mycket grön och blå karamellfärg). Efterrätt: gravjordskaka med blodsås (kladdkaka med hallonsås). 

4-6 kycklingfileér
2-3 dl creme fraiche

½ dl olja
½ dl soja
1 msk stark curry
1 msk stark paprika
2 pressade vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar
saften av ½ -1 citron

Blanda marinaden i en ugnsform, lägg i kycklingfileerna som skurits i bitar och låt gärna ta smak i 15 min. In i ugnen (200 grader) i 15 min. Kanske runt 30 min om man gör en dubbel portion.

Ta ut formen, blanda i creme fraichen. Grädda i ytterliggare i 10-15 min.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: