Keskinens mat

Fredagspizza

Kategori: Middagar

Jag gjorde pizzabottenbitarna kvällen före då vi åt några av bitarna som ett bröd att lägga burgaren på men vi tyckte inte det var så gott så förväntningarna på vitkålspizzan var inte så höga....men det var väldigt gott. På den där nivån när man längtar tills nästa gång.

Jag gjorde tomatsåsen på olja, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 förpackning krossade tomater, salt, peppar, oregano och basilika. Den fick stå och puttra medan jag stack ut på en löprunda, cirka en halvtimme alltså.

Barnen fick göra sina pizzor på tortillabröd och vi la på skinka, ost, fetaost och oliver på några stycken.

 

Pizza på vitkålsbotten

 

500 g riven vitkål
2 pressade vitlöksklyftor
100 g riven ost 
3 ägg
6 tsk fiberhusk
Salt, peber, ev andra kryddor

Blanda allt och bred ut smeten på ett bakplåtspapper. 200 grader. Först 10 minuter sedan tog jag ut skar ut bitar med pizzaslizern, vände bitarna och körde cirka 10 minuter till.

Inspiration: http://www.madbanditten.dk/2012/09/24/frokostpizza-eller-rosti-af-hvidkal/

Kommentarer


Kommentera inlägget här: