Keskinens mat

Kycklingfilé med fetaosttäcke

Kategori: Middagar

I kväll blev det en gammal favorit. Jag gjorde en stor portion som räckte till både ett par gäster och ett par matlådor.
 
1,8 kg kycklingfilé
3 paket fetaost
5 dl creme fraiche
Salt och vitpeppar
En skvätt sweet chili sauce, kanske mellan 3 och 5 matskedar beroende på hur starkt man vill ha det och hur mycket sött man tål
 
Skar kycklingfiléerna i mindre bitar och la ut i en stor ugnsform. Blandade övriga ingredienser (fetaosten smulas sönder först) och hälde över. 200 grader i ugnen i en timme. Om man gör en mindre portion behövs det nog inte en hel timme.
 
Blomkålsris till (färsk riven blomkål stekt i smör) och en grön sallad med rapsolja och salladskrydda. Gäster och barn kunde välja jasminris :)
 
Såsen blev något vattnig...nästa gång ska jag prova att använda lite mindre cf och köra kycklingen runt halva tiden utan fetaosttäcket för att se om det finns vätska att hälla bort innan röran hälls över.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: