Keskinens mat

Tex-Mex

Kategori: Middagar

Jag har längtat efter smakkombinationen chipotle och koriander sedan jag besökte Chipotle Mexican Grill i USA förra sommaren. Nu fick jag till ett försök efter inspiration från Ann Fernholms blogg.

Godare än väntat tyckte maken. Det får nog tas som ett gott betyg. Själv tyckte jag att det var jättegott.

Tomatsalsa: 3 stora tomater (urgröpade så blir det mindre rinnigt), en bunt salladslökar, limesaft, en kruka koriander, 1 feferoni eller jalapeno. Allt hackas fint och blandas med lite rapsolja och ev lite salt.

Köttfärs steks och kryddas med salt och Magic Chipotle Chile. Riven ost får smälta på.

"Tortilla": 2 ägg, 2-3 msk grädde, 1/2 tsk fiberhusk, 1 krm chilipulver, 1 krm spiskummin och 1 krm salt. Vispa ihop och stek i smör som en pannkaka.

Serveras med sallad, paprika och gräddfil/crème fraîche.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: