Asiatisk fläskfilé med bröd
Kategori: Bröd

1 fläskfilé
1 röd paprika
5-10 champignoner
1 röd chili
1 hel bit ingefära
salt
vitlökspulver
vispgrädde
kokosgrädde
Putsa och skiva fläskfiléen. Banka och stek bitarna. Krydda med vitlökspulver och salt. Hacka och stek sedan grönsakerna med chili och ingefära. Strimla köttbitarna och lägg dom i stekpannan med grönsakerna. Häll på grädden och kokosgrädden. Låt koka in en stund. Lägg på en bädd av babyspenat.
Jag gjorde brödet, som var en helt ok ersättning för naanbröd, enligt tips på LCHF-kvinnor på FB:
1 dl mandelmjöl
3/4 dl kokosmjöl
1 ägg
4 tsk smält smör
3 dl matyoghurt
2 tsk fiberhusk
½ tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
cirka 4 msk smält smör för pensling
Vispa ägget och blanda i övriga ingredienser. Fördela smeten i 4 högar på ett bakplåtspapper. Platta till varje bit med blöta fingrar. Pensla med smält smör. Baka cirka 15 minuter vid 175 grader tills bröden fått färg. Gott att doppa i såsen.