Keskinens mat

Ugnstekt kålrot och bearnaise

Kategori: Middagar

Bra ersättare för pommesfrites och en bearnaisesås som man tydligen inte ska kunna misslyckas med. 



Kålrot:
Beräkna cirka 1/2 kålrot per person. Skala och skär kålroten i stavar, cirka 1/2 cm tjocka. Koka stavarna i saltat vatten i 8-10 minuter innan vattnet hälls av. Låt torka lite i ett durkslag och lägg sedan i en långpanna (nonstick) tillsammans med rejält med kokosolja. Tillaga 25-30 i ugnen på 225. Rör om ibland och salta före servering. 
 
Bearnaise:
Smält 300 g smör i en kastrull, värm tills det kokar. Mixa 6 äggulor, lite finhackad eller riven lök (cirka 1/4 gul lök eller 1 schalottenlök), 1 msk beanaiseessens eller vitvinsvinäger, 2 msk torkad dragon, salt (cirka 2 krm)och vitpeppar (cirka 1 krm). Ev lite persilja. Kör mixern medan det kokande smöret hälls i en tunn stråle. Servera i en uppvärmd såskanna. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: