Pannacottapaj med jordgubbar
Kategori: Godsaker

Receptet är från 56kilo.se:
Pajdeg
- 3,5 dl mandelmjöl
- 60 gram smör
- 1 msk fiberhusk
- sötning motsvarande 1,5 msk socker
- 1 krm salt
- 2 äggulor
- 2 msk grädde
Fyllningen
- 5 dl vispgrädde
- 1 vaniljstång
- sötning motsvarande 0,75 dl socker
- 3 gelantinblad
Jordgubbar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
- Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
- Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
- Koka upp grädden med innanmätet från en vaniljstång, låt även hela stången koka med.
- Ta kastrullen från plattan och ta upp stången, lös gelantinbladen i grädden.
- Gröp ur passionsfrukterna och rör ner sötning och passionsfrukterna i den avsvalnade grädden. Fyll skalet med gräddblandningen och ställ kallt i 4 timmar.