Keskinens mat

Pannacottapaj med jordgubbar

Kategori: Godsaker


Receptet är från 56kilo.se:
Pajdeg
  1. 3,5 dl mandelmjöl
  2. 60 gram smör
  3. 1 msk fiberhusk
  4. sötning motsvarande 1,5 msk socker
  5. 1 krm salt
  6. 2 äggulor
  7. 2 msk grädde
Fyllningen
  1. 5 dl vispgrädde
  2. 1 vaniljstång
  3. sötning motsvarande 0,75 dl socker
  4. 3 gelantinblad

Jordgubbar 
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
  3. Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
  4. Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
  5. Koka upp grädden med innanmätet från en vaniljstång, låt även hela stången koka med.
  6. Ta kastrullen från plattan och ta upp stången, lös gelantinbladen i grädden.
  7. Gröp ur passionsfrukterna och rör ner sötning och passionsfrukterna i den avsvalnade grädden. Fyll skalet med gräddblandningen och ställ kallt i 4 timmar.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: