
Avokado
Créme fraiche
Rödlök
Ishavsrom
Räkor
Salt
Peppar
Parmesanost
Parmesanchipsen görs genom att riva osten, lägga i små högar på bakplåtspapper och grädda i ugnen cirka 5 min på 200 grader. Gröpa ur avokadon. Släng inte skalen. Blanda med créme fraiche. Salta lite. Lägg tillbaka i skalen. Garnera med hackad rödlök, ishavsrom, räkor och parmesanchips.
Chokladkakor med björnbärsgrädde
200 g mörk choklad
200 g mandelmjöl
175 g smör
4 äggulor
4 äggvitor
Smält smör och choklad i en kastrull. Blanda med mandelmjölet och äggulorna. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Fördela i cirka cirka 12 muffinsformar. I mitten av ugnen 15-20 min på 150 grader.
Låt svalna, gärna i kylskåp till nästa dag. Går också bra att frysa in.
Vispa 3-5 dl grädde ganska hårt. Mosa ½ paket tinade björnbär (100 g) genom en sil och blanda saften i grädden. Spritsa på kakorna. Servera för någon pappa.
Från SMÖRHÅLAN på Facebook