Italiensk kycklinggratäng
Kategori: Middagar
1 stort blomkålshuvud
1-2 dl riven parmesan
(champinjoner)
2 dl grädde
1 dl majonnäs
2 msk kycklingfond
2-3 msk tomatpuré
1-2 tsk oregano
1 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver
1-2 tsk salt
300-400 g riven ost
Stek kycklingfiléerna i ugnen smurda med olja och kryddade med salt och lökpulver. Cirka 15-20 min 200 grader.
Rensa och riv blomkålen. Lägg blomkålen i ett smort ugnsfat och ställ i ugnen cirka 15 min.
Värm grädde, fond, puré och kryddor i en kastrull. Låt svalna lite och blanda till slut i majonnäsen.
Skär kycklingfiléerna i små tunna bitar som blandas i blomkålen tillsammans med parmesanosten (och de stekta champinjonerna).
Häll såsen över och lägg den rivna osten överst. 30 min i ugnen på 200 grader.