Pasta carbonara
Kategori: Middagar

Pastan gjorde vi av:
6 ägg
200 g färskost
3/4 dl fiberhusk
1 krm salt
Vispa äggen en bra stund med elvisp och vispa sedan i övriga ingredienser. Låt stå i 10 min. Fördela på två plåtar med oljade bakplåtspapper. Lägg ett oljat bakplåtspapper över och kavla ut till någorlunda jämn fördelning. Ta bort pappret och jämna ut lite med blöta fingrar om det behövs. Cirka 10 mitt i
ugnen på 150 grader. När pastaplattan svalnat lite kan den rullas från kortändan och skäras tunnt.
Sedan kan pastan blandas ner i carbonarasåsen som uppvärmts lite innan.
4 ägg
2 1/2 grädde
100 g riven parmesan
salt och peppar
Blanda även i 2 pkt stekt bacon.
Fortsätt värma upp lite till men ta av värmen en bra stund innan såsen torkar ut. Servera med svartpeppar, riven parmesan och någon sorts grönsaker.