1 kg kycklingfile skärs i små bitar och steks i smör. Salta och peppra. Häll på 3 msk kycklingfond och lagom med grädde och creme fraiche. Låt koka in. I med 1/2-1 paket ädelost (140 g).
Innan jag hade i ett halvt paket ädelost tog jag undan kyckling och sås till barnen som ännu inte uppskattar ädelost. Lill-killen hälsar att det var jättegott med pasta till :)
Vispa äggvitorna hårda. Blanda i sukrinet på slutet och vänd sedan försiktigt mandelmjölet i vitorna. Gör 12 små bottnar på 2 plåtar. Grädda 20 min på 150 grader. Receptet har jag hittat på Jills mat.
De bottnar som inte går åt, fryser jag in. Det fungerar jättebra att ta en botten direkt ur frysen och lägga ihop bakelsen. Klart inom ett par minuter.
På bottnarna lägger jag hemmagjort sylt, hallon eller blåbär. Senast blandade jag 1 krm araksarom i blåbärssylten för att få lite punschsmak. Överst vispad grädde.
Eller köttfärsgratäng kanske vi ska kalla det. Jag fräste i alla fall köttfärs med pressad vitlök, lökpulver, svartpeppar och 1 tsk flingsalt. La köttfärsen i ett fat tillsammans med paprika, ruccola och ädelost. Hällde över 6 ägg som vispats ihop med 2 dl grädde, salt och peppar. Överst ett lagar med ost. Cirka 45 min på 175 grader.
Äggröra till hela familjen - vi åt också lite bräckt skinka och tomat till...
8 stora ägg
50 g smör
1/2-1 dl grädde
1 tsk havssalt
Smält smöret i en kastrull, medelvärde. Häll i grädden och låt den bli varm. Knäck äggen i kastrullen. Rör om hela tiden så att så lite som möjligt fastnar i botten. Salta under tiden.
Vi kokade sylt igår...för att kunna ha till frukosten i dag. Lill-killen fyller år och hade önskat våfflor till frukost. Vi använde frysta bär och det blev både blåbärssylt och hallonsylt:
200 g bär
1/2-1 msk sukrin+
2 krm vaniljpulver
5 droppar stevia vanilj
Låt koka en liten stund. Blanda i 1/2-1 tsk gelatinpulver när det kokat tillräckligt. Låt svalna.