Brinnande kärlek. En klassisk dansk rätt som egentligen görs med potatis.
600 g blomkål/broccoli
150 g riven ost
100 g färskost
Salt
Smör
2 paket bacon
1 gul lök
Börja med att hacka och steka löken i en massa smör. Skär/hacka även baconen som läggs i stekpannan när löken blivit ganska mjuka. Knaperstek sedan både lök och bacon.
Samtidigt kokas kålen tills den är mjuk nog för att mosas. Häll bort vattnet, mosa och blanda i ost och salt.
Den i familjen som inte tycker om lök fick toppa moset med falukorv stekt med lite bacon.
100 g riven mozarella sprids ut på en varm stekpanna med lite smält smör i. Stek på svag till medel värme och vänd när den fått färg. Stek tills den fått färg på andra sidan också.
I år fick barnen hjärtan utstansade ur pannkakor till frukost. Uppvärmda i mikron med smör, choklad och jordgubbar från frysen. Det blev även hemmarörd hallonyoghurt och jordgubbsyoghurt.
Blanda de torra ingredienserna och rör i äggen, sedan vinägern och sist vattnet. Låt stå en liten stund. Forma 6 frallor med blöta händer. Baka 45-50 minuter på 175 grader. Dela och rosta gärna.
Receptet har jag härifrån: https://myfattyassets.wordpress.com/tag/boller/
Smält smör i en stekpanna och tryck ut köttfärsen i pannan. Låt steka en stund innan du delar pannbiffen och vänder på bitarna. Krydda på båda sidorna. Når båda sidorna har fått stekyta tillsätts tomatpuré och grädde, ev oregano. Låt puttra en stund och servera med grönsaker.
Äntligen har jag hittat ett recept på pannkakor till crepes som uppskattas av hela familjen. Sonen sa att han skulle kunna äta tiotusen av dessa och bad att få sådana till middag i morgon igen.
4 ägg + 4 äggvitor eller 6 ägg
150 g cremefraiche
1/2 + cirka 1 dl grädde
1 msk fiberhusk
1 msk sukrin gold
1 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
Blanda alla ingredienser utom den sista dl grädde som i stället blandas i lite taget när smeten blir för tjock. Stek i smör.
Vi fyller våra pannkakor med ost och skinka och avslutar ev med en variant med smör och påläggschoklad. Varje pannkaka värms en stund i mikron tills fyllningen har smält.
Receptet har jag från http://www.hjemmehosxenia.dk/pandekager-tynde-laekre-og-lchf.
Koka upp vatten i en kastrull samtidigt som du vispar ihop 2-4 ägg. När vattnet kokar, häll i lite salt och rör om i kastrullen så du skapar en virvel. Häll långsamt i äggen, lägg på ett lock och räkna till 30. Häll bort det mesta av vattnet och häll till sist äggröran i en sil och låt det sista av vattnet rinna bort. Servera med örtsalt, smör och någon grönsak - för ett hungrigt barn.
Dags att använda bloggen för att dela lite information. Läs boken om det sötaste vi har om du har barn, barnbarn, tänker skaffa barn eller känner något barn:
Sonen undrade om jag gjort ett inlägg på bloggen om ost- och skinktorn ännu och tyckte att jag borde göra det. Så här kommer det:
En ny frukost har avlöst sonens tidigare favoriter och är för tillfället så populärt att han skulle vilja äta det varje dag, både vardag och helg, om han fick.
6 tunna skivor skinka och en 8-10 skivor hushållsost varvas och läggs på en tallrik. Skinka längst ner och ost längst upp. Värms i mikron i knappt 1 minut så all ost smälter och rinner ut något. Får svalna en stund innan "tornet" som nu är ganska platt, delas i 6-8 bitar.
Servera för något hungrigt barn 😊 Fungerar även bra som matsäck.