Fläskfilégryta med Redix
Kategori: Middagar
Jag fick ett bra tips av en kollega: Redix från LCHF-butiken.

Kategori: Middagar
Jag fick ett bra tips av en kollega: Redix från LCHF-butiken.
Kategori: Bröd
8 ägg
2 dl grekisk yoghurt
1 dl fiberhusk
1 dl mandelmjöl
4 dl blandade frön (jag hade bara sesam- och linfrön hemma)
2 stora rivna morötter
3 tsk salt
3 tsk bakpulver
1/2-1 dl olja
ev 1-2 dl vatten
Allt blandas till en smet (blanda gärna de torra ingredienserna först) och smetas ut på 2 bakplåtspapper. Jag tillsatte vattnet för att smeten skulle bli lite lättare att smeta ut. 20 minuter på 200 grader per plåt. Sedan skar jag ut 12 bitar per plåt. Hälften fick åka i frysen. Gott att rosta.
Källa: http://tatjanasmad.blogspot.se/2012/09/gulerodsbrd.html
Kategori: Middagar
Jag gjorde pizzabottenbitarna kvällen före då vi åt några av bitarna som ett bröd att lägga burgaren på men vi tyckte inte det var så gott så förväntningarna på vitkålspizzan var inte så höga....men det var väldigt gott. På den där nivån när man längtar tills nästa gång.
Jag gjorde tomatsåsen på olja, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 förpackning krossade tomater, salt, peppar, oregano och basilika. Den fick stå och puttra medan jag stack ut på en löprunda, cirka en halvtimme alltså.
Barnen fick göra sina pizzor på tortillabröd och vi la på skinka, ost, fetaost och oliver på några stycken.
Pizza på vitkålsbotten
500 g riven vitkål
2 pressade vitlöksklyftor
100 g riven ost
3 ägg
6 tsk fiberhusk
Salt, peber, ev andra kryddor
Blanda allt och bred ut smeten på ett bakplåtspapper. 200 grader. Först 10 minuter sedan tog jag ut skar ut bitar med pizzaslizern, vände bitarna och körde cirka 10 minuter till.
Inspiration: http://www.madbanditten.dk/2012/09/24/frokostpizza-eller-rosti-af-hvidkal/
Kategori: Bacon
Denna fick betygen "helt ok" av en femåring som egentligen inte ens ville smaka, "bättre än den vanliga broccoligratängen" av en tonåring som egentligen inte tycker om broccoli så mycket och slutligen ett "jättegott, kan jag ta med matlåda?". Själv tyckte jag att det var både riktigt gott, mättande och gav bra energi till kvällens gympapass.
2 paket bacontärn
600 g broccoli
3 ägg
3 dl grädde
200-250 g fetaost
100-150 g philadelfiaost
200 g keso
Peppar och ev lite salt
Basilika och oregano
2 dl riven ost
Knaperstek baconen. Tina broccolin. Lägg i en (smord) ugnsform. Blanda övriga ingredienser (förutom den rivna osten) och häll över. På med riven ost och in i ugnen 25-30 min på 200 grader.
Källa: http://www.kokaihop.se/recept/broccoligratang-lchf
Kategori: Frukostar
I morse gjorde jag låtsastortillas som jag fyllde med skinka, ost, sallad, tomat, paprika och majonäs.
Låtsastortillas: 2 ägg, lite grädde, salt och 1 krm fiberhusk vispas och steks på båda sidorna som en stor platt omelett. Rikligt med smör i pannan behövdes för att kunna hälla ut den på en tallrik vid vändningen.
Till barnen stekte jag våra vanliga vändstekta ägg med ost på ena sidan. Det blev ett par över som jag kunde lägga trattkantarellstuvning på efter vår skogspromenad. Väldigt gott!
Kategori: Frukostar
4 ägg
2 msk fiberhusk
2 krm vaniljpulver
2 dl grädde
2 dl mjölk
Sparade 1/2 dl av mjölken och hade i den mot slutet när smeten började bli tjock och lät smeten svälla en stund innan jag stekte.
Stekte plättar i rikligt med ekologisk kokosfett. Stekte även lite äppelbitar med kanel och sedan hackade mandlar med kanel. La på plättarna tillsammans med vispad grädde.
Det tog lite tid men var sååå värt det. Hemskt gott var det!
Kategori: Middagar
Middagen framför teven denna fredag blev pizzamuffins, vitkålsplättar, hemmagjorda bacon/ost-chips, grönsaksstavar och dip med nacho cheese-smak.
Vitkålsplättar:
130 g riven vitkål
50 g riven parmesan
2 ägg
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk örtsalt
2-3 tsk fiberhusk
Vispa ihop allt och stek 4 plättar.
http://www.madbanditten.dk/2012/08/07/hverdagsmad-hvidkalspandekager-til-aftensmad/
Pizzamuffins:
8 ägg
1 dl majonnäs
2 dl riven ost
1 paket bacon
1 tsk bakpulver
1 tsk torkad oregano
salt och peppar
12 muffinsformar
Knaperstek baconen. Vispa ihop övriga ingredienser. Blanda i baconen och häll upp i formarna. 20-25 min på 200 grader. Nästa gång kommer jag nog att fördela ost och bacon i varje form så det med säkerhet blir jämt fördelat. Ska prova med fetaost och soltorkade tonmater någon gång också.
http://ryskadockor.blogspot.se/2012/04/pizzamuffins-lchf.html?m=1
Kategori: Godsaker
Kategori: Frukostar
Kategori: Middagar
Kategori: Godsaker
med grädde och vaniljpulver
Kategori: Middagar
1 kg köttfärs
2 paket bacon
800 g strimlad vitkål
1 färsk vitlök
1/2 msk timjan
1/2 msk oregano
1/2 msk paprikapulver
1 msk ekologisk buljongpulver
2 tsk balsamvinäger
2 msk soja
2 msk kalvbuljong
2 msk dijonsenap
svartpeppar
3 tomater
2 paprikor
3 dl vatten
Barnen var inte jätteförtjusta men åt sig i alla fall mätta. Vi vuxna tyckte att soppan behövde lite mera sting och kryddade med chipotlesalt.
Kategori: Bröd
Testade pones för första gången. Förvarade några i kylskåp över natten och hade med dom som matsäck med smör och ost. Helt ok när man behöver lite variation.
5 ägg
1½-2 dl Pofiber
2 msk fiberhusk
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
½ dl linfrö
2 msk vispgrädde
Vispa äggen hårt cirka 4 minuter med elvisp. Ha i salt och grädde på slutet. Häll i övriga ingredienser och rör om. Låt stå och svälla i 5 minuter. Klicka ut 6 frallor på bakplåtspapper.
Grädda i ugnen på 200 grader 10 minuter.
Källa: http://tessanslchf.blogspot.se/2011/10/pones.html?m=1
Kategori: Middagar
Tärna en zucchini och två paprikor. Stek en stund och blanda i 2 dl crème fraîche med soltorkade tomater och fetaost till exempel från Skånemejerier. Ät med stekt kassler. Snabbt och gott.
Kategori: Middagar
Romansallad
Tomat
Paprika
Kyckling
Bacon
Ceasardressingmix (Kockens)
Crème fraîche
Riven parmesan