Keskinens mat

LCHF works in mysterious ways...

Currykyckling

Kategori: Kyckling


Sonen älskar skolans currykyckling så jag tänker göra ett försök att få till något som liknar. Första försöket gick ganska bra:

800-1000 g kycklingkött från två grillade kycklingar eller kycklingfiléer som strimlats och stekts eller kokts cirka 15 min i buljong
1 lök
4 vitlöksklyftor
2-3 msk curry
5 dl grädde
2 tsk salt
Smör

Hacka löken och vitlöken och stek en stund i smör, tillsammans med curryn. Häll i hälften av grädden. Mixa med stavmixer ev i bägare. Häll i kycklingen och resten av grädden och låt det bli genomvarmt. Smaka av med salt och servera med paprika, jordnötter och blomkålsris av två mindre blomkålshuvuden. 

Jag ska även prova att lägga till dessa kryddor någon gång:
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk kardemumma 
1/2 tsk koriander

Krämig efterrätt med mandel och blåbär

Kategori: Godsaker


100 g mandlar
40-50 g smör
2-3 tsk sukrin gold
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl turkisk yoghurt
1 vaniljstång (1-2 tsk vaniljpulver)
Ev. några droppar stevia
Blåbär, färska eller från frys

Hacka mandlarna och stek i smör och sukrin. Låt svalna. 

Vispa grädden ganska hårt och blanda med yoghurt och vanilj, ev stevia. 

Lägg upp i 4 skålar/glas, ev i lager. Blåbären överst. 

Från: http://big-time.dk/bloed-og-laekker-dessert-med-floedecreme/#.VMJ9gxg6bUw.facebook