Keskinens mat

LCHF works in mysterious ways...

Smulpaj

Kategori: Godsaker


4 dl mandelmjöl
1dl sukrin
2 msk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
100 g mjukt smör
1-2 ägg

Blanda och lägg degen över ett pajfat fullt med blåbär, äppelbitar och kanel eller rabarber med sukrin. 15-30 min i ugnen på 175-200 grader. Lägg folie över pajen om degen blivit tillräcklig bakad men fyllningen behöver mer. 

Vaniljsås gjorde jag genom att koka 5 dl grädde med 1 vaniljstång tills grädden började tjockna. Tog upp vaniljstången och blandade i steviadroppar och lite sukrin. 

Salamibröd

Kategori: Ägg


2 ägg
50 g salami 
2 msk créme fraiche
2 dl riven ost
1 msk pofiber
1 tsk bakpulver
1/2-1 tsk oregano
(1 msk sesammjöl)
(oliver, soltorkade tomater)

Blanda först de torra ingredienserna med osten och blanda sedan i resten. Fördela på en non-stick plåt eller bakplåtspapper. Strö ev riven ost över. Cirka 12 min på 200 grader i ugnen. 

Jättegott både med och utan pålägg. Blir nog perfekt till höstens soppor. 

http://www.lchfarkivet.se/lchf-recept/salamibrod/

Ostplättar

Kategori: Bröd

 
3-4 ägg
3 msk färskost
4 dl riven ost
1,5 tsk bakpulver
1,5 msk fiberhusk
2 msk linfrön
Sesamfrön
 
Vispa äggen i ett par minuter. Blanda försiktigt i färskosten. Blanda riven ost med bakpulver, fiberhusk och linfrön innan det blandas i äggensmeten. Klicka ut på bakplåtspapper till cirka 8 platta bröd. Toppa med sesamfröna och baka i 12-15 min på 200 grader.
 

Från: http://www.tjockkocken.se/ostplattar/