Keskinens mat

LCHF works in mysterious ways...

Ost- och skinkpaj

Kategori: Ägg



Skal:
200 g mozarella
3 msk färskost
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk salt
Lite vitpeppar
50 g pofiber/mandelmjöl
1 ägg

Blanda och smält osten på låg värne i en kastrull med tjock botten. När klumpen har samlat sig och är blank rörs det övriga i. Degen kavlas ut mellan  två bakplåtspapper och läggs i pajformen. Degen krymper inte så skalet behöver inte nå upp till kanten, överste kanten blir bara torr. Skär bort så skalet blir lagom högt. Grädda skalet 5-10 min. Lägg i fyllning och grädda i cirka 30 min. 

Fyllning:
200-300 g skinka
250 g riven lagrad cheddar

6 ägg
2-3 dl créme fraiche
1/2 tsk salt
Vitpeppar

Bra knäckebröd

Kategori: Bröd


Godast och mest lättlagat hittills:
 
1 dl chiafrön
2 dl vatten
1 1/2 dl mandelmjöl
1-1 1/2 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 tsk bakpulver
1 liten tsk salt
1 ägg
 
Blanda chiafrön och vatten och låt stå i 10-15 min. Blanda övriga ingredienser och sedan i med chiafröna. Sprid ut på ett bakplåtspapper med hjälp av silikonslev/slickepott eller genom att lägga ett bakplåtspapper ovanpå och trycka/kavla ut degen. 40 min i ugnen 150 grader. Efter 20 min skär upp cirka bitar med en kniv eller allra enklast med pizzaslicern. Vänd ev på plåten för jämnare gräddning. Låt ev stå på eftervärmen. 
 
Receptet är från http://katrineskoekken.wordpress.com/2013/10/30/knaekbrod-med-chiafro/

Zucchini-frallor

Kategori: Bröd



1/2 zucchini 
2 ägg
1 dl riven ost
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön
1 msk kokosfibrer
1 msk fiberhusk
1/2-1 msk pofiber
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
175-200 grader 20-30 min

Pannacottapaj med jordgubbar

Kategori: Godsaker


Receptet är från 56kilo.se:
Pajdeg
  1. 3,5 dl mandelmjöl
  2. 60 gram smör
  3. 1 msk fiberhusk
  4. sötning motsvarande 1,5 msk socker
  5. 1 krm salt
  6. 2 äggulor
  7. 2 msk grädde
Fyllningen
  1. 5 dl vispgrädde
  2. 1 vaniljstång
  3. sötning motsvarande 0,75 dl socker
  4. 3 gelantinblad

Jordgubbar 
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
  3. Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
  4. Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
  5. Koka upp grädden med innanmätet från en vaniljstång, låt även hela stången koka med.
  6. Ta kastrullen från plattan och ta upp stången, lös gelantinbladen i grädden.
  7. Gröp ur passionsfrukterna och rör ner sötning och passionsfrukterna i den avsvalnade grädden. Fyll skalet med gräddblandningen och ställ kallt i 4 timmar.