Keskinens mat

LCHF works in mysterious ways...

Grillmiddag

Kategori: Middagar


Emanuels kycklingkrydda:
Citronpeppar
Chilipulver
Gurkmeja 

Rebeccas pestosås:
150 g fetaost
2 dl cremefraiche 
1-2 msk pesto




Paj med skinka och cheddar

Kategori: Middagar



2 msk pofiber
2 1/2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 msk sesammjöl
1 tsk salt
50 g mjukt smör
1 ägg

Blanda först det torra, sedan med det övriga ingredienserna. Tryck ut i form, låt stå minst 30 minuter i kylskåpet. Grädda skalet i 7-8 min 200 grader. Sedan med fyllning på 175 grader i 25-35 minuter. 

Fyllningen var denna gång: skinka, 250 g riven cheddar, 6 ägg, 2-3 dl cremefraiche, vitpeppar och lite salt. 

Gräddbakelser

Kategori: Godsaker


3 äggvitor 
1 krm romarom
1/2 krm mandelarom
1/2 dl sukrin
2 dl mandelmjöl

Äggvitorna blandas med aromerna och vispas hårda. Mot slutet av visningen blandas sukrinet i. Blanda försiktigt mandelmjöl i med en slickepott. Fördelas på bakplåtspapper eller i en non-stick ugnsform som 6-8 runda platta kakor eller en stor som kan delas i 6-8 bitar sen. Bakas vid 200 grader i 12 minuter. 

När bottnarna svalnat läggs ett lager med kylskåpskall jordgubbssylt på (gjort på 400 g frysta jordgubbar, 15 steviadroppar och 4 krm vaniljpulver). Överst ett tjockt lager med vispad grädde.