Keskinens mat

LCHF works in mysterious ways...

Tjockpannkaka

Kategori: Frukostar


20 g smält smör
2 ägg
2 msk grädde
1 msk vatten

3 msk pofiber
2 tsk sukrin gold
1 tsk bakpulver

Blanda de blöta och de torra ingredienserna var för sig och sedan ihop. Stek i smör. Vik på mitten när den börjar få stekyta, stek lite till på båda sidorna. 

Sylten är gjort av 400 g frysta jordgubbar, 4 krm vaniljpulver och cirka 15 droppar stevia. 

Från http://www.kitchenbyk.dk/fabrinas-tykke-pandekage/

Tonfiskröra på finncrisp

Kategori: Favoriter

 
Sonen gör sitt första inlägg här på bloggen! Han vill berätta om sin favoritfrukost som får honom att vilja äta frukost alla tider på dagen:
 
Blanda 2 burkar tonfisk (där oljan runnit bort) med majonnäs, ca 2 krm havssalt och ganska mycket färskmalen peppar. Lite citronsaft kan också vara gott. Lägg mycket av röran på en bit finncrisp med smör. Servera för ett barn som är hungrigt och sugen på något gott.  
 

Godkända våfflor

Kategori: Godsaker


Nu har jag hittat ett våffelrecept som platsar på bloggen enligt sonen. Vi äter dom med skinka och ost (en stund i mikron för crepes-känsla) eller med sockerfri sylt och vispgrädde. 
 
4 ägg
4 msk pofiber
4 msk fiberhusk
2 krm havssalt
6 msk smält smör
4 dl grädde
4 dl mjölk eller 2 dl grädde + 2 dl vatten
 
Blanda i en ingrediens i taget enligt listan. Låt stå några minuter och börja sedan grädda. 
 
Enligt Birgitta Höglunds recept:
http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=1087