Lägg 2 gelatinblad i kallt vatten. Värm 3 dl vispgrädde, 6 steviadroppar och 1 krm vaniljpulver eller 1 vaniljstång (urgröpt) till kokpunkten i en kastrull och låt koka ett par minuter. 75 g choklad (70%) läggs i. Rör om tills den har smält. Lägg i gelatinbladen och rör om tills även de har smält. Häll i 4-6 små glas eller skålar och ställ i kylskåpet med plastfolie över i ett par timmar. Servera med vispad grädde.
Skala ingefärabiten och skär den i mindre bitar. Mixa med t ex stavmixer med vatten, riven skal och saft från citronen. Låt stå ett tag och ställ i kylskåpet tills det blir kallt. Sila och förvara i kylskåp upp till en vecka. Blanda lite av saften med kokande vatten och drick för att förebygga eller lindra förkylning. Starkt och gott!
Vispa ihop ägg och jordnötssmör (säkert enklast om allt är rumsvarmt] och rör sedan i de övriga ingredienserna. Stek som små plättar i smör. De smakade ok men godast var de att äta kylskåpskalla som bröd med smör och ost. Perfekt för mat på resa eller picknick.
Hacka och stek löken i smör. Mixa snabbt lök, ägg och grädde med stavmixer innan det blandas med köttet och kryddorna. Blanda inte för länge. Rulla köttbullar och stek i smör. Ta bort köttbullarna när de är genomstekta, gör såsen i stekpannan och lägg tillbaka köttbullarna. Servera med broccoligratäng.