Keskinens mat

LCHF works in mysterious ways...

Ost- och skinkpaj

Kategori: Ägg



Skal:
200 g mozarella
3 msk färskost
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk salt
Lite vitpeppar
50 g pofiber/mandelmjöl
1 ägg

Blanda och smält osten på låg värne i en kastrull med tjock botten. När klumpen har samlat sig och är blank rörs det övriga i. Degen kavlas ut mellan  två bakplåtspapper och läggs i pajformen. Degen krymper inte så skalet behöver inte nå upp till kanten, överste kanten blir bara torr. Skär bort så skalet blir lagom högt. Grädda skalet 5-10 min. Lägg i fyllning och grädda i cirka 30 min. 

Fyllning:
200-300 g skinka
250 g riven lagrad cheddar

6 ägg
2-3 dl créme fraiche
1/2 tsk salt
Vitpeppar

Kommentarer


Kommentera inlägget här: