Keskinens mat

LCHF works in mysterious ways...

Bra knäckebröd

Kategori: Bröd


Godast och mest lättlagat hittills:
 
1 dl chiafrön
2 dl vatten
1 1/2 dl mandelmjöl
1-1 1/2 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 tsk bakpulver
1 liten tsk salt
1 ägg
 
Blanda chiafrön och vatten och låt stå i 10-15 min. Blanda övriga ingredienser och sedan i med chiafröna. Sprid ut på ett bakplåtspapper med hjälp av silikonslev/slickepott eller genom att lägga ett bakplåtspapper ovanpå och trycka/kavla ut degen. 40 min i ugnen 150 grader. Efter 20 min skär upp cirka bitar med en kniv eller allra enklast med pizzaslicern. Vänd ev på plåten för jämnare gräddning. Låt ev stå på eftervärmen. 
 
Receptet är från http://katrineskoekken.wordpress.com/2013/10/30/knaekbrod-med-chiafro/

Kommentarer


Kommentera inlägget här: