Keskinens mat

LCHF works in mysterious ways...

Ajvarkyckling

Kategori: Favoriter

Äntligen en sås som mina barn tyckte om. Jag läste om Åses ajvarkyckling hos Birgitta Höglund men vågade inte riktigt tro att mina barn också skulle gilla den så som Åses barn...men de åt bra och tog om. Barnen fick pasta och vi vuxna åt stekt vitkålsris.

800-1000 g kycklingfilé
1 lök
3-4 klyftor vitlök
1/2 burk mild ajvar relish
1-2 tsk sambal oelek
salt, peppar, vitlökspulver, soja
2-3 dl crème fraîche
4 dl vispgrädde

Kycklingen skärs i bitar och läggs i en ugnsform. Löken hackas och steks lätt i en kastrull innan resten av ingredienserna hälls i och kokas upp. Mixa med stavmixer innan såsen hälls över kycklingen. In i ugnen på 175 grader i ungefär en timme.

 

 

E hälsar att det är gott att salta maten :)

Tilläg jan 2015: Jag la i en påse fryst blomkål tillsammans med kycklingen. Enkelt och gott. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: