Keskinens mat

LCHF works in mysterious ways...

Moussaka

Kategori: Köttfärs




3 st auberginer
 
800-1000 g blandfärs
2 gula lökar
6-8 vitlöksklyftor
200 g tomatpuré 
1/2 dl vatten 
2 msk oregano
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
Svartpeppar

4 dl riven ost
2 dl créme fraiche
2 dl grädde
4 äggulor
1/2 kanel
1/2 tsk salt
Knappt 1/2 tsk muskot
Vitpeppar

Skala ev auberginerna och skär i 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på 2 plåtar på bakplåtspapper. Salta på båda sidorna, låt ligga en stund och torka sedan med köjspapper. In i ugnen 175 grader i 15 min per plåt.

Hacka och löken i smör tills de blir blanka och mjuka. Lägg i köttfärsen och de pressade vitlöksklyftorna. Stek och ha i de övriga ingredienserna. Låt putta en stund. 

Blanda ostsåsen i en kastrull. Värm tills osten smält. 

Varva köttfärs och aubergine. Häll över ostsåsen. Cirka 45 min på 175 grader. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: