Keskinens mat

LCHF works in mysterious ways...

Baconlindad kycklingfilé

Kategori: Middagar


Sonens nya favorit. Fast nästa gång blir det utan paprikor. De smakar bättre bredvid tyckte alla. 

600-800 g kyckling
2 paket bacon
250 g champinjoner
(2 paprikor)
2-3 dl créme fraiche
100 g färskost
1 tärning hönsbuljong
2 msk tomatpuré
1/2-1 tsk sambal oelek
1-2 msk soja
Salt
Svartpeppar
Riven ost

Dela kycklingfiléerna, linda baconen runt och stek bitarna lite. In ugnen i ett ugnsfat medan champinjonerna steks och resten av ingredienserna, utom den rivna osten, hälls över och kokar ihop. Häll över kycklingbitarna. Lägg riven ost överst. 20-30 min på 200 grader.

1 stort blomkålshuvud skivas och rostas i ugnen 20-30 min med salladskrydda, örtsalt och smör och/eller olja. 

Även stuvad spetskål är gott till. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: