Keskinens mat

LCHF works in mysterious ways...

Rostbröd med chiafrön

Kategori: Bröd


Detta bröd är ganska likt riktigt bröd, närmast hittills. Det går även att göra som cirka 6 frallor. Då blir det 20 min i ugnen. Även frallorna blir bäst när man rostar dom. 

5-6 ägg
5 dl riven ost
2 msk fiberhusk
2 msk pofiber
2 msk chiafrön
2 msk sesammjöl (eller pofiber)
2 tsk bakpulver

Blanda först osten med de torra ingredienserna. Blanda sedan i äggen. Lägg degen i en 1 1/2 liters form, smord eller klädd med bakplåtspapper. Låt stå cirka 10 min. 

Baka i ugnen i 40 min vid 200 grader. Låt svalna lite, skär en skiva och ät den med smör. När brödet väl har svalnat blir det godast om man rostar det ganska hårt. 


Grilled cheese där två skivor bröd med mycket av en smakrik ost emellan steks i smör, blir också gott med detta bröd. 

Inspiration från:
http://www.kitchenbyk.dk/lchf-franskbrod/#comments

Kommentarer


Kommentera inlägget här: