Keskinens mat

Fredagspytt

Kategori: Såser


Strimlad vitkål, en stekpanna full
1 hackad rödlök
Kassler, tärnad
Köttfärs
Vitt vin
Cremefraiche
Grädde
Kalvfond
Vitlökspulver
Salt
Peppar
Fetaost

Stek vitkål och lök i smör på låg till medel värme och kassler och köttfärs i en annan stekpanna på medel värme. Vitkålen behöver stekas ganska länge. Blanda i det stekta köttet när vitkålen sjunkit ihop något. Krydda och häll på cremefraiche, grädde, vin och fond. Låt allting puttra tills kålen blivit mjuk. Smula fetaosten över och låt den smälta lite. 

Thousand Island-dressing
På salladen hade vi dressing gjord på cremefraiche, majonnäs, chilisås, röd paprika, schalottenlök, smörgåsgurka, tabasco och salt. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: