Keskinens mat

LCHF works in mysterious ways...

Italiensk kycklinggratäng

Kategori: Middagar

3 kycklingfiléer 
1 stort blomkålshuvud
1-2 dl riven parmesan
(champinjoner)
2 dl grädde
1 dl majonnäs 
2 msk kycklingfond
2-3 msk tomatpuré 
1-2 tsk oregano
1 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver
1-2 tsk salt
300-400 g riven ost

Stek kycklingfiléerna i ugnen smurda med olja och kryddade med salt och lökpulver. Cirka 15-20 min 200 grader. 

Rensa och riv blomkålen. Lägg blomkålen i ett smort ugnsfat och ställ i ugnen cirka 15 min. 

Värm grädde, fond, puré och kryddor i en kastrull. Låt svalna lite och blanda till slut i majonnäsen. 

Skär kycklingfiléerna i små tunna bitar som blandas i blomkålen tillsammans med parmesanosten (och de stekta champinjonerna). 

Häll såsen över och lägg den rivna osten överst. 30 min i ugnen på 200 grader. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: